Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: В Італії під старим театром будівельники відкопали амфору із золотом
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Італії під старим театром будівельники відкопали амфору із золотом

Фото: Facebook.
Фото: Facebook.
Фото: Facebook.
Фото: Facebook.
Фото: Facebook.
Фото: Facebook.
1/3
Італійські будівельники під старим театром відкопали повну вщерть амфору. У стародавній посудині зберігалося кілька сотень золотих монет V ст. - епохи пізнього Риму. Амфора була знайдена, коли робітники копали технічний котлован у місті Комо у регіоні Ломбардія.

Кам'яну амфору з римськими золотими монетами знайшли під фундаментом театру Крессон, який зносили, повідомила gazeta.ua. Побудований 1870-го, театр був на початку ХХ ст. перетворений на кінотеатр. Він проіснував до 1997-го. Знесли будівлю, щоб на її місці побудувати житловий будинок. Про це повідомило міністерство культури Італії.

Стародавнє місто Комо - галльського походження. Комо увійшло до складу Римської республіки 193 року до н.е. Воно виконувало визначну роль у політиці Юлія Цезаря.

"Ми поки не можемо точно оцінити історичне значення знахідки. Це справжній скарб для наших археологів", - написав на свій сторінці в Фейсбуці міністр культури Італії Альберто Бонізолі.

Вартість скарбу оцінюється в мільйони євро. Уряд прийняв рішення зупинити будівництво та провести археологічні розкопки. Не виключають, що в цьому місці можуть знаходитися ще скарби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ