Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В країні почастішали випадки пошкоджень телекомунікаційного обладнання

В період карантину зросла кількість пошкоджень телекомунікаційного обладнання. Однією з причин пошкоджень є крадіжки дорогого мідного кабелю. Більше того, в пошуках металу знищуються волоконно-оптичні лінії зв’язку.

Так, звіти за березень показують близько 200 випадків крадіжок і пошкоджень телеком-обладнання та кабелю на тиждень. Для розуміння, до прикладу, у період з 2015-2019 роки було зафіксовано понад 122 000 випадків.

«Крадіжки обладнання та вирізання телекомунікаційного кабелю призводять до часткового або повного призупинення надання послуг зв’язку, доступу до Інтернету, внаслідок чого порушується можливість міжособистісного спілкування звичними засобами зв’язку. Окрім того, пошкодження складових телекомунікаційної мережі може негативно впливати на нормальну роботу закладів охорони здоров’я, правоохоронних органів, органів державної влади, частин пожежної охорони та інших стратегічно важливих об’єктів», - пояснила Тетяна Широченко, координатор Регуляторного комітету Європейської Бізнес Асоціації.

Ще більш актуальним це питання стало зараз, коли, дотримуючись заходів карантину, більшість громадян працює та спілкується онлайн. Тобто, використовуючи телекомунікаційне обладнання для підключення до того ж Інтернету.

Тому, особливо під час карантину, вкрай важливо підтримувати життєдіяльність даної інфраструктури. Адже окрім робочих процесів, кожен випадок з пошкодженням ліній зв’язку може обернуться трагедією. Так, до прикладу, допоки будуть відновлювати зв'язок на певній пошкодженій ділянці, хтось просто може не встигнути викликати екстрені служби (101, 102, 103).

Тож бізнес закликає Верховну Раду на найближчому засіданні прийняти законопроєкт №2654 як один з антикризових, яким посилюється відповідальність за пошкодження обладнання, аби захистити телеком-мережі та функціонування всієї країни, особливо, в період дистанційної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ