Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

В Києві презентують всеукраїнський хоровий конкурс "Щедрик Фест"

1 жовтня 2018 року о 17.00 у Будинку митрополита в заповіднику Софія Київська відбудеться презентація Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест" на честь 100-річчя заснування Української Республіканської Капели під керівництвом Олександра Кошиця, який буде проведено у м. Покровську Донецької області у грудні поточного року. В рамках презентації також відбудеться прес-конференція та виступ дитячого хору "Ластівка" (керівник Оксана Урсатій). Про це йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

У презентації візьмуть участь:

  • Руслан Требушкін - міський голова м. Покровська Донецької області.
  • Ігор Щербаков — композитор, Заслужений діяч мистецтв України, голова Націонапьної спілки композиторів України, голова журі Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест".
  • Олександр Тарасенко — хоровий диригент, Заслужений діяч мистецтв України, голова Хорового товариства імені М. Леонтовича, член журі Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест".
  • Галина Горбатенко - хоровий диригент, Народна артистка України, член журі Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест".
  • Наталія Кучеровська - секретар організаційного комітету Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест".

Захід спрямований на привернення уваги суспільства та представників держави до міжнародного проекту з відзначення 1ОО-річчя заснування Української Республіканської Капели під керівництвом Олександра Кошиця та безпрецедентних гастролей Капели 18 країнами Европи та Америки (1919-1924 рр.), що увійшли в історію під назвою "культурна дипломатія " Української Народної Республіки під патронатом Симона Петлюри. Хор-переможець Всеукраїнського хорового конкурсу "Щедрик Фест" стане сучасним провідником культурної дипломатії України і здійснить світове концертне турне за маршрутом Капели, як це було сто років тому. 

Нагадаємо, що до сторіччя відомого турне Української республіканської капели країнами Європи та США зусиллями Покровської міської ради (Донецька область) та Українського інституту національної пам’яті була зорганізована вулична фотовиставка «Культурна дипломатія України: світовий тріумф Щедрика». З вересня по грудень 2018 року вона демонструватиметься багатьма обласними містами країни.

Запрошуємо представників ЗМІ приеднатися до події.

Детальна інформація: http://shchedrykfest.com.ua/

Контакти для акредитації ЗМІ: [email protected] (067) 208 95 08

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ