Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В ОБСЄ прогнозують подальшу ескалацію в зоні АТО

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігає небезпечні сигнали в Донбасі, які свідчать про можливість подальшої ескалації, повідомляє Reuters.

Перший заступник голови СММ Олександр Хуг звернув увагу, що в Донбасі "останнім часом почастішали порушення режиму припинення вогню".

Близько 500 спостерігачів ОБСЄ в середньому фіксують 220 порушень перемир'я щотижня.

"Ми бачимо сигнали небезпеки посилення протистояння", - заявив Хуг, зазначивши, що ситуація має тенденцію до погіршення.

"Якщо ми не вирішимо деякі вопросв з військовою технікою зараз, то... зможемо до кінця цього року спостерігати ескалацію", - підкреслив заступник голови моніторингової місії.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ