Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Одесі іноземець організував міжнародний канал торгівлі людьми

34-річний іноземець підшукував громадянок України та обіцяв високооплачувану роботу за кордоном, але довірливі жінки після прибуття до чужої країни потрапляли у сексуальне «рабство», - відділ комунікації поліції в Одеській області.

Зловмисника затримали в одному з міжнародних аеропортів при спробі вивезти двох громадянок України до Китаю.

Іноземець підшукував жінок, які знаходилися у скрутному матеріальному становищі, та пропонував їм високооплачувану роботу в Китаї з заробітною платою близько 12 тисяч доларів США на місяць з хорошими умовами праці та безплатними харчуванням і проживанням. Щоб увійти в довіру до громадянок, зловмисник оплачував витрати, пов’язані з оформленням необхідних документів для виїзду за кордон та проїзних документів, з умовами, що потім ці затрати будуть відраховані із зарплатні.

У чоловіка вилучено гроші, проїзні документи та телефони, які безпосередньо вказують на його причетність до даного злочину.

На даний час проводяться подальші слідчі дії. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ