Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООН допомагатиме переміщеним з Донбасу особам

Конфлікт на Донбасі продовжує зумовлювати страхітливі наслідки для місцевого населення. Про це під час виступу на Раді безпеки ООН заявила заступниця Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, повідомляє Укрінформ.

"Мільйони чоловіків, жінок та дітей продовжують стикатися із жахливими гуманітарними наслідками забутого європейського конфлікту і його вплив поглиблюється, оскільки ситуація не змінюється", - сказала Мюллер про конфлікт в Україні.

Водночас вона відзначила розробку Україною національної стратегії із допомоги внутрішньо переміщеним особам. "Я вітаю нещодавнє ухвалення закону про статус зниклих безвісти й з нетерпінням очікую на його впровадження, що полегшить пошук та ідентифікацію зниклих безвісти осіб, а також дозволить допомогти їх родинам", - зауважила дипломат.

У своєму виступі Мюллер також підтвердила готовність ООН та партнерів "надати переміщеним та постраждалим від конфлікту особам в Україні допомогу у невідкладних питаннях та ранніх процесах відновлення".

Нагадаємо, закон "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти" набув в Україні чинності 2 серпня. Він визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти, та забезпечує правове регулювання відносин, пов’язаних із встановленням та обліком, розшуком і соціальним захистом таких осіб та їх родичів.

Документом визначаються й основні повноваження та завдання Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, що є постійно діючим дорадчо-консультативним органом при Кабінеті міністрів, порядок її утворення, перелік органів, представники яких включаються до Комісії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ