Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В ОРДО одночасно пропали безвісти 92 бойовики загону «Троя»

Бойовики загону «Троя», розгромленого в результаті конфлікту з бойовиками Захарченка, заявляють про пропажу 92 бійців загону, яких люди Захарченка упакували в чорні мішки, завантажили у вантажівки і вивезли в невідомому напрямку після того, як взяли штурмом базу в Озерянівці. Про це йдеться у зверненні "офіційного представника" громадського руху «донецька республіка» в РФ Євгена Шабаєва до Олександра Захарченкоа, яке опубліковане на офіційній сторінці загону «Троя» в соціальній мережі, а також на сторінці самого Євгена Шабаева.

У заяві говориться, що загін «Троя» складався здебільшого з козаків і ветеранів локальних конфліктів, які переважно були громадянами Російської Федерації, і протягом 1,5 років не раз отримував подяки за службу від ватажків "днр". Однак 29-30 січня відбувся «кричущий випадок антиконституційних дій».

«29 січня зранку командир розвідроти СпН «Троя» В. Новиков, позивний «Білий» на підставі наказу про супровод двох бійців прибув до "прокуратури" Горлівки, де було скоєно невідомими його викрадення, а супроводжуючі були розстріляні в спину. Обидва перебувають у реанімаційному відділенні міської лікарні Горлівки. Надалі невідомі в масках без пред'явлення будь-яких паперів проникли в розташування СпН «Троя» за адресою п. Озерянівка, вул Комарова, будинок 1, де захопили співробітників господарсько-побутової служби у складі 15 людина, не описуючи, вивезли матеріально-технічне майно СпН «Троя» у невідомому напрямку.

Також 29 січня в розташування СпН «Троя» на Дачній під'їхали і зробили незаконні бойові дії невідомі військові формування. Оскільки розташування СпН «Троя» - режимний об'єкт на лінії зіткнення, розвідрота у складі 108 осіб прийняла бій. У результаті якого, через значну перевагу сил противника, до середини дня 30 січня 2016 були захоплені невідомими 9 бійців розвідроти, 7 бійців вийшли з оточення, а доля 92 бійців невідома.

Як повідомили ті, що вийшли з оточення, - дві вантажні машини «Зіл» невідомі вивезли в чорних мішках імовірно бійців розвідроти проти ночі на 31 січня з району місця розташування СпН «Троя», - йдеться в заяві на ім'я Захарченка.

Шабаєв наполягає, щоб ватажок "днр" пояснив місце знаходження 24 бойовиків «Трої», захоплених у полон за підсумками конфлікту, а також 92 зниклих безвісти бойовиків.

Нагадаємо, під час перестрілки між бойовиками в Горлівці також був випадково убитий мирний житель Павло Федорищенко, що проїжджав повз.

vlada.io

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ