Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В російській тюрмі намагались завербувати мешканця Львівщини

Як повідомили 22 липня Гал-інфо у прес-центрі Управління Служби безпеки України у Львівській області, контррозвідка викриває факти вербування українців в російських тюрмах спецслужбами РФ
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Контррозвідники Служби безпеки України викрили вербування нашого співвітчизника російськими спецслужбами. За задумом кураторів, українець мав збирати для ФСБ РФ розвідувальну інформацію щодо українських військовослужбовців, місця дислокації військових частин Львівщини та персональні дані співробітників правоохоронних органів.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканця Львівщини, у 2014 році під час перебування у Москві на тимчасових заробітках безпідставно затримали представники поліції. У подальшому українця помістили в ізолятор тимчасового тримання де впродовж декількох днів над ним знущалися аби він визнав вину у нібито вчиненні розбійного грабежу, якого він не здійснював.

Нашого співвітчизника було засуджено та відправлено в місця позбавлення волі. Відбуваючи покарання співробітники ФСБ за сприяння адміністрації колонії намагались вивідати в нього інформацію розвідувального характеру. Українець був завербований до співпраці з російськими спецслужбами під псевдонімом «Старий», за що йому обіцяли скорочення терміну відбування покарання.

На цьому підступність російських спецслужб не закінчилась, вони змушували українця погодитися на участь в бойових діях на сході України на стороні бойовиків так званих «Л/ДНР».

Цю пропозицію львів’янин категорично відкинув тому і відбував весь термін покарання. Після повернення в Україну він звернувся до Управління СБУ у Львівській області аби повідомити, що був завербований спецслужбами РФ проте жодних дій на шкоду Україні не вчиняв.

СБУ нагадує, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ