Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В селі на Львівщині від отруєння гербіцидами загинули корови

В селі Бунів Яворівського району від отруєння гербіцидом загинули чотири корови. Про це повідомили кореспонденти Yavir.Net.

Працівники ПП «Ротен», яке вирощує сою на орендованих землях Бунівської сільської ради, обробляли гербіцидами свій урожай. Однак, розбавляли цю речовину для обробки сої не на орендованій земельній ділянці, а на пасовищі для сільськогосподарських тварин. 

Внаслідок цього утворилась калюжа з отруйною речовиною на пасовищі.

Відтак, 22 червня близько 14:00 на цьому ж пасовищі поблизу села Бунів під час загону тринадцяти голів худоби на обіднє здоювання тварини напились отруйної рідини із калюжі і вже через півгодини чотири корови загинули від важкого отруєння.

Представники ПП «Ротен», які приїхали на місце події, після тривалої дискусії і ультиматумів місцевих мешканців погодились відшкодувати вартість втрачених корів.

За кожну корову було виплачено компенсацію в розмірі 20 000 грн. Іншим дев’яти власникам корів, які вціліли, але будуть давати не якісне молоко, виплатять компенсацію по 1000 грн.  

Працівники поліції, які прибули на місце події, не порушували кримінального провадження, оскільки шкода, яка була завдана місцевим мешканцям, була відшкодована в повному обсязі.

ПП «Ротен» орендує більше 250 гектарів Бунівської землі.

Yavir.Net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ