Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Стрию судитимуть організаторів наркотиків і психотропів

Зловмисники закуповували та розповсюджували методом закладок психотропні речовини «РVP» та «амфетамін», а також наркотичний засіб «кокаїн».
Фото - Поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, 30-річна мешканка Стрия разом із спільниками, двома 29-річними місцевими мешканцями, організувала схему  незаконного придбання, зберігання та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах. Стосовно одного із спільників відкрито кримінальне провадження за ст.336 (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період) Кримінального кодексу України.

Всі учасники організованої групи мали розподілені функції та ролі, а також діяли  згідно чітко розробленого плану. Зокрема, організаторка займалася закупівлею товару через один з месенджерів, фасувала його, а спільники розповсюджували методом закладок на території Стрия та району.

Зловмисників було затримано та вилучено згортки з порошкоподібною кристалічною  речовиною білого кольору, підготовані для закладок. Згідно з висновком експертів, у пакетах перебував «амфетамін».

Під час санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання організаторки, поліцейські виявили та вилучили психотропну речовину «амфетамін» в особливо великих розмірах, а також електронні ваги та інші речові  докази протиправної  діяльності.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили організаторці та двом учасникам злочинної групи про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ