Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні може з'явитись відкритий реєстр "ухилянтів"

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки, представник президента в парламенті Федір Веніславський працює над законопроєктом щодо так званого реєстру "ухилянтів".

Про це розповів Федір Веніславський, пише Фокус.

Відповідно до законопроєкту, якщо військовозобовʼязаний був належним чином поінформований про необхідність зʼявитись до ТЦК, але не прийшов — наприклад, двічі поспіль, то терцентр матиме право оприлюднити його особисті дані — імʼя, прізвище, якісь ідентифікаційні ознаки в окремому переліку. Після того, як чоловік все ж таки виконає своє зобов'язання, то інформація з реєстру буде вилучена.

"Якщо людина була належним чином, можливо через той же месенджер, поінформована і підтвердила, що отримала виклик до територіального центру, але не зʼявилась, то це означає, що вона свідомо не виконує свій конституційний обовʼязок захищати Батьківщину", — прокоментував нардеп.

За його словами, оприлюднення особистих даних, серед іншого, може виконувати функцію певного суспільного тиску на чоловіка, який ухиляється від прибуття до ТЦК.

Веніславський додав, що очікувати на оформлення законопроєкту можна через місяць-два.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ