Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Україні на державному рівні відзначатимуть 100 ліття першого Курултаю кримськотатарського народу
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Україні на державному рівні відзначатимуть 100 ліття першого Курултаю кримськотатарського народу

Уряд утворив Організаційний комітет з підготовки та відзначення 100-річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу. Також затверджено відповідний план заходів

Нагадаємо, що згідно з постановою Верховної Ради України від 22.12.2016 № 1807-VIII "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році" 9 грудня 2017 р. (за старим стилем - 26 листопада 2017 р.) на державному рівні відзначатиметься 100 років з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу.

Прийняття розпорядження дозволить забезпечити на відповідному рівні практичне вирішення питань, пов'язаних з підготовкою та відзначенням зазначеної пам'ятної дати.

Довідка

Курултай кримськотатарського народу (крим. Qırımtatar Milliy Qurultayı, Къырымтатар Миллий Къурултайы, дослівно - «Кримськотатарський національний з'їзд») — національне зібрання, вищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу.

У грудні 1917 році проведений перший Курултай кримськотатарського народу – національного зібрання. Зазначена дата є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу.

За підсумками першого Курултаю кримськотатарського народу було оголошену Кримську Народну Республіку, сформовано її Уряд, ухвалено Конституцію та затверджено державні символи.

Текст Розпорядження КМУ за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ