Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні створили батальйон «Сибір»: до нього входять лише росіяни

В українській регулярній армії створили батальйон «Сибір», який повністю складається з громадян росії. Батальйон діє як складова Міжнародного легіону при Головному управлінні розвідки Міноборони України.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Інформацію в коментарі hromadske підтвердив представник ГУР Андрій Юсов.

Уперше про існування такого батальйону написало видання Bloomberg. Воно зазначало, що «Сибір» об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин росії, які подорожували через треті країни, щоб приєднатися до української армії.

У пресслужбі Генштабу ЗСУ сказали hromadske, що батальйон належить до сфери ГУР. Представник розвідки Андрій Юсов підтвердив нам, що такий батальйон справді існує.

Юсов уточнив, що «Сибір» є складовою Міжнародного легіону при ГУР МО і входить до складу Збройних сил України.

За даними Bloomberg, на відміну від добровольчих груп, як-от легіон «Свобода росії», солдати батальйону «Сибір» є частиною регулярної української армії. Очікується, що їх відправлять у бій дуже скоро.

Чисельність батальйону наразі складає 60 людей, і всі вони є добровольцями. Жоден із них не набраний з-поміж російських військовополонених, сказав виданню представник української армії.

Бійці «Сибіру» пройшли ретельні перевірки безпеки, аби переконатися, що вони прихильники України. Після цього росіяни підписали військовий контракт і прийняли армійські позивні.

Серед членів батальйону є, зокрема, якути та буряти, які заявили, що хочуть незалежності від росії та розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети.

Українські посадовці заявили Bloomberg, що вони очікують залучити більше громадян росії, особливо представників меншин країни, до участі у війні на боці України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ