Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні викрили 11 інтернет-магазинів, які продавали товар, який не існує

На минулому тижні Кіберполіція викрила шахраїв, які видурювали в українців гроші, створивши фейкові інтернет-магазини. Про це йдеться у повідомленні Кіберполіції.

Зокрема, була встановлена діяльність групи осіб, які починаючи від 2013 року за попередньою змовою, з метою власного незаконного збагачення, створили та забезпечували адміністрування ряду інтернет–магазинів.

Серед них - "Konfitel.com", "layaway.com.ua", "docamarket.com", "elman.com.ua", "tradestar.com.ua", "etorg.biz", "zumer.com.ua", "kievplasma.com.ua", "kucha.com.ua", "domotech.kiev.ua", "tehnogarant.com.ua".

На цих сайтах вони продавали товар, який не існує на території України, забезпечували популяризацію в мережі, рекламування та привертання уваги для збільшення кількості ошуканих і швидшого збагачення.

Шахраї навіть облаштували "кол-центри" цих Інтернет-магазинів.

За попередніми підрахунками, загальна сума матеріальних збитків становить близько одного мільйону гривень.

Під час обшуків у організатора вилучено майже 19 тис. доларів готівки, 8 банківських карток, 4 ноутбуки, планшет, 8 мобільних, близько 50 сім-карток, скретч-карти, 2 мобільні інтернет-модеми, договори на отримання телекомунікаційних послуг, чорнові записи, предмети одягу, які використовувалися шахраями під час вчинення злочинів.

Наразі організатора схеми арештовано, встановлюється повне коло причетних та потерпілих осіб.

Нагадаємо, "Пошта Росії" виявила в Москві банду інтернет-шахраїв, які відправляли покупцям цеглини і склянки замість комп'ютерів і смартфонів. Так, учасники стійкої злочинної групи ошукали тисячі росіян на десятки мільйонів рублів.

Шахраї регулярно відкривали в інтернеті онлайн-магазини, що пропонують покупцям комп'ютери, мобільні телефони і різну оргтехніку за низькими цінами. Ці сайти, як правило, існували не більше одного місяця.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ