Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні вже є пілоти з базовими навичками керування F-16

Пілот винищувача МІГ-29 Джус розповів, що в Україні вже є пілоти, які пройшли відповідні курси за кордоном.
Фото: US Air Force

Про це він розповів в інтерв’ю «Телебачення Торонто». 

За словами Джуса, вони зможуть легше та швидше опанувати такі літаки.

«Люди, які пройшли цей курс, абсолютно адаптовані до всіх правил польоту, до процедур. Я сподіваюся, що коли буде відповідне рішення відправити безпосередньо на курс навчання, то у них він буде набагато коротший. Тоді вони першими сядуть за джойстик F-16 і підуть крушити русню вже правильними ракетами», — наголосив він.

Також пілот винищувача МІГ-29 додав, що  F-16 — це найкращий варіант винищувачів для України. 

За словами Джуса, головна проблема з наявними літаками в тому, що можливості МІГ-29 та Су-127 вкрай обмежені, бо з 80-х років вони проходили мінімальну модернізацію:

«По-перше, в нас старі ракети, обмежені по дальності й по принципу своєї дії. На них встановлені напівактивні головки самонаведення. Щоб ракета долетіла до цілі, треба до останньої миті ту ціль підсвічувати власним радаром. Тобто я маю летіти на ворога, як камікадзе. Натомість ворогу не треба доводити себе до такої критичної небезпеки. Він випускає свої ракети з активними головками самонаведення, в яких є свій радар, і вона летить в автономному режимі».

Водночас на F-16 встановлені більш досконалі радіолокаційні станції, вони мають більш досконалі снаряди, що дозволяє з більшою точністю вражати ворожі цілі — як ракети, так і наземні об’єкти разом із кораблями російського флоту. 



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ