Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні заблокують ще 180 російських сайтів

Служба безпеки України почала розсилати українським провайдерам припис із вимогою відключити доступ до 180 інтернет-ресурсів.

Повний список санкційних сайтів і приклад листа, який силовики розсилають провайдерам, опублікувало видання UBR.ua.

У тексті листа від імені СБУ зазначається, що заблокувати інтернет-ресурси необхідно в рамках виконання рішення РНБО про введення санкцій від 2 травня 2017 року, введенного в дію указом президента України від 14 травня 2018 року.

"Рішенням РНБО України розширено використання такого виду санкцій, як блокування інтернет-провайдерами доступу до інтернет-ресурсів, у тому числі до їх субдоменів. (...) з метою запобігання загроз інформаційній безпеці України просимо вжити заходи, спрямовані на виконання рішення РНБО в частині блокування доступу до ресурсів", - говориться в тексті листа СБУ до інтернет-провайдера.

Лист містить додаток на 4 сторінках зі списком із 180 ресурсів, які потрібно заблокувати.

Як відзначає видання, більшість сайтів зі списку - "сміттєві" веб-ресурси, що використовуються для пропаганди "ЛДНР". Є там також платіжна система WebMoney та інші відомі сайти.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня РНБО України ввела санкції щодо юридичних та фізичних осіб, які пов'язані з російською агресією проти України, а також продовжив дію санкцій, застосованих у попередні роки.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ