Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україну повернуть оперу, яку Березовський написав для італійського карнавалу

В Україну повернуть оперу "Демофонт" українського композитора Максима Березовського, який належав до одного кола з Моцартом та 250 років тому написав цей музичний твір для італійського карнавалу.

Про це інформує Дзеркало Тижня.

Постановок в Україні цього твору досі ще не було. Повідомляється, що фундація Open Opera Ukraine розпочала роботу над мистецьким проєктом. Над постановкою опери "Демофонт" працюватиме зірковий склад митців: диригент Кирило Карабіц, режисер Іван Уривський, художник Петро Богомазов.

Саме зараз триває період кастингу: шукають найкращі голоси, що виконають складну оперу, яку  називали втраченим скарбом української культури.

Березовський – одна з найзагадковіших фігур української культури. Він народився у Глухові, потім як володар унікального голосу потрапив до Санкт-Петербурга в імператорський двір, згодом він навчався в Європі, знав Моцарта. 1773 року для італійського карнавалу написав оперу "Демофонт".

За легендою, в Європі Березовський закохався у княжну Тараканову, що претендувала на імператорський престол. І  вже після повернення  з Європи у Петербург Березовський опинився в опалі у графа Орлова та імператриці. Багато музичних творів  Березовського просто знищили. Щасливим винятком став "Демофонт" – збереглися хоча б фрагменти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ