Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Яворові бродячих псів "прикрашають" сережками

Яворівська міська рада (Львівщина) із бюджету виділила 20 тисяч гривень для вирішення проблеми безпритульності собак.

Як повідомив власкор Гал-інфо останнім часом в місті Яворові з’явилося чимало собак-безхатченків із сережкою на вусі.

Місцеві мешканці – задоволені, що безпритульні пси вже – не агресивні, не розмножуються, бо їх стерилізують.

«Чимало клопоту мали із Чорнушкою та її донькою Принцесою, які полюбляли приводити цуценят під пам’ятником-гарматою. Доводилося просити добрих людей, аби забрали собі тих цуциків. Але не всі погоджувалися. Тепер обидві собаки – уже стерилізовані. Їх підгодовують і військові, і юристи, і журналісти, навіть бабусі та дітки із сусідніх будинків щось смачненьке приносять», – розповідає працівниця військкомату.

Собачка Принцеса, народжена під пам’ятником-гарматою в Яворові.

У коментарі власкорові Гал-інфо заступник міського голови Яворова Ігор Грабовський пояснив, що в мерію не раз і не два зверталися жителі райцентру зі скаргами на напади безпритульних собак.

«Погляди людей на розв’язання цієї проблеми розділили мешканців міста на два табори: одна частина людей, які безпосередньо або їхні близькі чи знайомі постраждали від нападів чи укусів собак, вимагають жорстких дій зі сторони влади; інша частина людей – захищає безпритульних собак і намагається відстояти гуманні способи з їх поводженням.

Враховуючи думки, побажання та інтереси обох сторін, Яворівська міська рада виділила з міського бюджету – 20 тисяч гривень для вирішення проблеми безпритульності собак.

Виділенні кошти були спрямовані, зокрема, на відлов собак, їхню стерилізацію, вакцинацію від сказу. А також – на утримування протягом 2-3 днів собаки опісля процедури стерилізації. Опісля таких процедур собачок позначають сережкою на вусі.

Коли журналіст поцікавився, чи 20 тисяч гривень вистачить на всіх яворівських псів-безхатченків, – Ігор Грабовський відповів, що гроші на таку потребу в міській казні знайдуться ще.

«Неабияку допомогу та сприяння у проведенні процедур із безпритульними собаками надали працівники комунального підприємства Яворівської міської ради «Житлокомунсервіс» та волонтерська самоорганізація «Зоозахист Яворів». Особливо хочемо відзначити та висловити подяку місцевому лікарю-ветеринару Андрієві Нечипоренку, який своєю невтомною працею допомагає громаді міста Яворова.

Звичайно, є ще багато безпритульних собак, що потребують стерилізації, їх кількість збільшується. Однак, ця проблема не вирішується за один день чи місяць і потребує додаткових коштів. Яворівська міська рада не зупиняється на проведених роботах і надалі буде працювати в цьому напрямку», – інформує Гал-інфо заступник міського голови Яворова Ігор Грабовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ