Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВАКС призначив судове засідання у справі розкрадання газу НАК "Нафтогаз-Україна"

Як повідомили у прес-службі Вищого антикорупційного суду України, ВАКС призначив підготовче судове засідання у справі щодо розкрадання газу НАК "Нафтогаз-Україна" на майже 1,5 млрд грн.

Вищий антикорупційний суд призначив підготовче судове засідання за обвинуваченням 4 осіб у незаконному заволодінні природним газом, що належить Публічному акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на суму майже 1,5 млрд грн.

Судове засідання відбудеться 21 січня 2020 року о 14:00 за адресою: проспект Перемоги, 41, зал судових засідань №3.

Серед обвинувачених колишні керівники товариств та їх фінансові директори, які, за версією слідства, упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, придбавши за пільговою ціною природний газ в НАК "Нафтогаз України" у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, але насправді газ використовувався для промислових потреб.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, упродовж січня Нафтогаз та Газпром мають повідомити про мирову угоду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ