Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВАКС взяв під варту нардепа Гунька

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою нардепові від "Слуги народу" Анатолію Гуньку, якого 8 серпня викрили на хабарі у 85 тисяч доларів. Про це інформує 9 серпня пресслужба САП.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене Генеральним прокурором, та обрав народному депутату, якого напередодні викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

"Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого у ч. 4 ст. 368 ККУ. За вчинення цього злочину передбачена максимальна міра покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна", — зазначив прокурор.

На виконання рішення суду підозрюваного взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, прокурор САП наполягав на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 50 млн грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ