Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вчора у Львові у приватному помешканні двоє людей отруїлись чадним газом

Як повідомили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, трапився ще один випадок отруєння чадним газом.

Так, 16 березня о 15.42 год в особняку на вул. Білогорща (Залізничний район) отруїлися чадним газом дві жінки, 1988 та 1971 років народження. Їх доправили в обласну клінічну лікарню.

Аварійна бригада АТ "Львівгаз" тимчасово припинила газопостачання до помешкання. Обставини події з’ясовують.

Загалом від початку року по місту зафіксували уже 15 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 37 людей, з них - 11 дітей. На жаль, 1 людина загинула.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ