Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Верхня/Нижня Білка і Миколаїв – у фіналі Кубку Львівщини

У півфіналі Кубку Львівської області з футболу сезону 2020-го року "білки" і миколаївці мінімально обіграли своїх суперників – відповідно спортивно-культурний клуб "Демня-Фенікс" і давидівський "Корміл". Про це повідомили 15 листопада у пресслужбі Львівської асоціації футболу.
Фото ФК "Юність" Верхня Білка

У матчі "Юність"(Верхня/Нижня Білка) – СКК "Демня-Фенікс" (Демня/Підмонастир) рахунок 1:0

Гості жваво розпочали поєдинок і були близькі до того, аби вийти вперед. Так, в одному з епізодів Віталій Патуляк поцілив у поперечину. Але натомість вони пропустили: на 29-ій хвилині дуелі Віталій Равлик пробив зі штрафного у ближній кут воріт, голкіпер Назар Литвин помилився в цьому моменті, й м'яч опинився в сітці – 1:0.

На 69-ій хвилині Павло Гордійчук увірвався у чужу штрафну площу й упав після зустрічі з воротарем. Арбітр Роман Блавацький переглянув цей епізод за допомогою Системи відеоповторів арбітра (СВА), що вже не вперше за аналогом VAR успішно застосовується в матчах футбольних змагань на Львівщині, і цілком справедливо показав Гордійчуку жовту картку за симуляцію.

Футболісти «Демні-Фенікса» наполегливо намагалися зрівняти рахунок, однак «білки» надійно грали в обороні. Час спливав, і в підопічних Степана Михальчука почали здавати нерви: друге попередження отримав Віталій Патуляк, а згодом і Руслан-Роман Майовецький (грубу гру з його боку рефері зафіксував, скориставшись СВА).

Таким чином «феніксам» довелося догравати вдев'ятьох, а за такої ситуації, зрозуміло, їм важко було відігратися. Тож у підсумку все завершилося мінімальною перемогою «Юності», яка, як і в нещодавньому поєдинку за золоті медалі, у фіналі обласного Кубку зійдеться в герці з «Миколаєвом».

Натомість, матч "Корміл" (Давидів) – ФК "Миколаїв" завершився з рахкунком 1:2.

Господарі дуже відповідально підійшли до звітного кубкового протистояння. Після завоювання бронзових медалей у чемпіонаті, давидівці прагнули також здобути цього сезону путівку у фінал Кубку Львівщини. З ініціативи президента «Корміла» Ігоря Пацули на стадіоні в Давидові провели Інтернет, аби вболівальники побачили цю гру у прямому ефірі.

Футболісти «Корміла» дали бій амбітним миколаївцям. У середині першого тайму Степан Слобода увійшов у карний майданчик гостей і віддав передачу Юрію Козелу, який пробив повз Мар'яна Бурмаса – 1:0. Здавалося, все йде до мінімальної звитяги колективу з Давидова, але на 87-ій хвилині матчу свіжий Роман Дзюрах прострілив із правого флангу і м'яч від голкіпера Ореста Луки заскочив у ворота – 1:1.

В овер-таймі «Миколаїв» вирвав переможний результат: Іван Федина на підступах до штрафної площі вдало зіграв на добиванні – 1:2. Тепер у кубковому фіналі хлопці Івана Шуги спробують відімстити опонентам із Верхньої та Нижньої Білок за болючу поразку в поєдинку за «золото» (0:3) і вдруге поспіль вибороти Кубок Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ