Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Верховний Суд заборонив оскаржувати повістки у судах

Відтепер громадянам немає сенсу оскаржувати повістки Територіального центру комплектування та соціальної підтримки в будь-якому суді, оскільки установи повинні враховувати висновки Верховного Суду.

Про це йдеться на офіційній сторінці Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Верховний Суд України визначив, що повістка Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не може бути оскаржена, тому що цей документ є лише засобом оповіщення особи про необхідність виконати військовий обов’язок відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

У коментарі АрміяInform юрист Ігор Колесник розповів, що роботи, коли прийшла повістка.

"З початком широкомасштабного російського вторгнення в Україні оголошено загальну мобілізацію. У випадку, коли вам виписали повістку та ви за неї розписалися, обов’язково з'явіться до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо людину викликали повісткою, але вона не прийшла, місцеві Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть трактувати це як ухилення від мобілізації, що тягне за собою кримінальну відповідальність", − додав юрист.

Зазначимо, за ухилення від військової служби при мобілізації в умовах війни передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ