Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вертеп УКУ про Євромайдан покажуть у Львові та Києві

Студенти Українського католицького університету підготували різдвяний вертеп, який покажуть 8 і 9 січня на львівському та столичному Майданах, а також у львівській церкві Блаженних мучеників УГКЦ (вул. Стрийська, 29) та київському монастирському храмі святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7) і Михайлівській площі.

Про це «Дню» повідомили у прес-службі УКУ.

І додали, що автор дійства – головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, яка написала сценарій дуже швидко – за дві доби, причому текст – повністю віршований, новаторський та з елементами сатири.

«Ми не могли уникнути подій, які зараз відбуваються в Україні, зокрема – на Майдані, – говорить автор сценарію. – Вертеп УКУ має традиційну біблійну основу з певними новаторством, елементами сатири, і дещо суспільно-політичний. Хоча є досить філософсько-духовний, і містить ті основні повідомлення, які тепер потрібні Україні, адже дає шанс на перезавантаження».

Відтак серед персонажів, яких є двадцять п’ять, –  студентка, яка відправлялася на Євромайдан, перехожий, який у всьому розчарувався, прем’єр Лихо, міністр Біда, інші традиційні персонажі, включно з трьома царями та пастушками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ