Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ветеран розвідки і мистецтвознавець виявився прихильником кремля

На Одещині прикордонники викрили місцевого жителя – ветерана військової розвідки, який виявився палким прихильником країни-агресорки. Про це повідомили 6 вересня у пресслужбі Держприкордонслужби.
Фото: Держприкордонслужби

Чоловік працював вчителем мистецтва в одній з місцевих дитячих шкіл. Під час своїх занять з мистецтвознавства він не цурався висловлювати дітям антиукраїнські наративи кремлівської пропаганди. Поціновувач стверджував учням: «Війну з рф розпочала Україна…», «…вона ще довго буде тривати, адже це вигідно українській владі», «Одеса і Донбас – території рф і завжди ними будуть», «українські військові обстрілюють цивільне населення…». Чоловік сподівався, що глорифікуючи путінський режим та звинувачуючи Україну у, тому що розпочалась війна, він зможе виховати нове проросійське покоління.

Крім цього, правоохоронці виявили безліч підписок на телеграм-канали російської пропаганди.

Під час обшуку за місцем проживання в одесита правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами підривної діяльності проти України.

Прибічнику ворожої політики повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини територій України, а також дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ