Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відбулася презентація фотопроєкту Віктора Чухрая “Леся і лучани”

Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
1/5
У Галереї мистецтв у Луцьку відбулася презентація фотопроєкту Віктора Чухрая “Леся і лучани”. Про це повідомили 2 вересня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Захід організовано у рамках арт-проєкту “Лесиними стежками” до 150-річчя від дня народження Лесі Українки та заходів з нагоди відзначення Дня міста.

Вітаючи присутніх з відкриттям виставки, заступник міського голови Ірина Чебелюк наголосила на тому, що творчі люди Луцька завжди активні учасники усіх культурно-мистецьких заходів, а Віктор Чухрай вирішив до Дня міста показати Луцьк у всій його красі. “ Ви відкрили ще одну сторінку нашого міста, показавши його через світлини людей, з якими могла зустрічатися родина Косачів у Луцьку. Відтак, переступивши поріг Галареї, я поринула в особливий світ, світ старовинного міста. Ці фотографії змушують замислитися про нашу історію. Ви дійсно представили історію архітектури Луцька і даєте можливість лучанам та гостям нашого міста доторкнутися до його історії”, - акцентувала Ірина Чебелюк.

На виставці представлено тридцять три роботи фотомайстра Віктора Чухрая. Серед фотопортретів є і міщани, службовці, студенти гімназій. Звичайно, це не були прості люди, адже замовити фотопортрет у салонах могли лише заможні громадяни.

Особливо цінними для фотомайстра є Лесин ясен та будиночок і графіті на цеглині муру замку Любарта, виконані рукою Ольги Косач разом з Лесею Українкою 1891 року.

Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів відзначила дослідницьку роботу Віктора Чухрая, адже фотохудожнику довелося пів року працювати в архівах Волинського краєзнавчого музею, аби не лише відібрати необхідні світлини, а й привести їх до належного вигляду. Над обробкою фотографій майстер працював тижнями, щоб у мистецтві однієї миті показати цілий світ.

Саме події минулого у своїх роботах і зумів передати справжній професіонал своєї справи Віктор Чухрай, зберігши пам'ять про цих людей.

Доповнюють виставку фотографій панорами нашого міста. Таким чином фотомайстер поєднав минуле і сучасне Луцька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ