Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Відмовою НОК України оприлюднити список членів займеться уповноважений ВР

Як повідомляло Гал-інфо, Національний олімпійський комітет України, відмовився надати відповідь на інформаційний запит стосовно чинного складу НОК України.

В НОК України, повідомили що не зобов'язані надавати відповіді на інформаційні запити, якщо ті не стосуються інформації про використання отриманих бюджетних коштів.

Зважаючи на значний суспільний інтерес та домінуюче становище якими наділений Національний олімпійський комітет України, відповідно до закону України "Про фізичну культуру і спорт", інформаційна агенція "Гал-інфо" подала скаргу на неправомірні дії НОК України до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як повідомили Гал-інфо в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, з метою всебічного з’ясування обставин, на підставі статті 101 Конституції України, статей 13, 14, 22 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", статті 17 Закону України "Про доступ до публічної інформації" Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини направлено відповідний лист до НОК України.

Зазначимо, Національний олімпійський комітет України, який нещодавно очолив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, досі не оприлюднив на офіційному сайті новий список своїх членів.

Далі буде

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ