Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Відтепер у ПП «Краковець-Корчова» контрабанду шукатимуть по-новому

На Львівщині запрацювала скануюча система для вантажних транспортних засобів
На Львівщині запрацювала скануюча система для вантажних транспортних засобів
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/4
Сьогодні, 23 грудня, у пункті пропуску митного поста «Краковець-Корчова», що на українсько-польському кордоні, відбулася презентація скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів за участі голови Державної митної служби України Максима Нефьодова.

За словами фахівці митної справи, система дозволить скоротити в 10 разів час на перевірку вантажу та поставить заслін контрабанді.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування вантажівки у кількох проекціях. А дані будуть передані в центральний апарат Держмитслужби – в електронному вигляді.

Також скануюча система для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.

«Ми нарешті запускаємо в роботу величезний довгобуд, який тягнеться вже майже два роки. Це стаціонарні скануючі системи, загалом їх сім. Вони, згідно з планом, усі введені в роботу до кінця цього року. Це дуже потужний безпековий інструмент, який допоможе нам у боротьбі з контрабандою» , - наголосив Максим Нефьодов.

А в. о. начальника Галицької митниці Держмитслужби Володимир Цабак, зокрема, зазначив, що ПП «Краковець-Корчова» здійснює пропуск десь до десяти тисяч осіб, до трьох з половиною тисяч легкових та до п’ятиста вантажних транспортних засобів.

«У зв’язку з цим тут існують серйозні загрози переміщення контрабандних вантажів, а це є ризиком щодо забезпечення національної безпеки на державному кордоні. Тому ця стаціонарна установка, яку вам презентує Митна служба, має відіграти вагому роль у наведенні відповідного налагодження системи протидії відповідним загрозам. Я впевнений, що у найближчий час ефективність цієї установки буде доведена", – інформував присутніх Володимир Цабак.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень зазначив, що це обладнання не є панацеєю усіх проблем, які зараз існують. “Але будь-яка найважча чи найдовша дорога розпочинається із першого кроку. І сьогодні він зроблений. Результат – це є тільки системний підхід і системна робота. Маємо чітке і стійке переконання в тому, що це обладнання спричинить відповідний позитивний фактор».

На запитання власкора Гал-інфо, чи буде в МАПП «Краковець» міжнародний пішохідний перехід – Максим Нефьодов відповів ствердно: мовляв, про нагальну потребу такого пішохідного переходу в ПП «Краковець-Корчова» знає, але коли саме його задіють, наразі, сказати не може, бо для цього, з його слів, потрібні і проектна документація, і кошти. Однак, що такий перехід буде, то – однозначно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ