Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відзначимо День Незалежності України разом у Львівській філармонії

Незалежність для усіх українців стала найбільшою цінністю, за яку щодня віддають життя наші військові та цивільні.

У період жорстокої повномасштабної війни, з якою росія прийшла на наші землі, цей День Незалежності для нас — це не лише гордість та найбільше національне свято, а можливість подякувати усім, хто боронить кожен клаптик нашої землі та усім, хто віддав життя за Україну.

Незламність, сила, талант і воля до Перемоги – ось що вирізняє і дає наснагу. Українські музи не мовчать: у тилу ми чимдуж прагнемо наближати мир своєю діяльністю, освітлювати дорогу цілющою силою мистецтва.

24 серпня о 18:00 у Концертному залі Людкевича звучатимуть твори українських композиторів Василя Барвінського, Миколи Лисенка, Костянтина Данькевича, Олександра Родіна. У цей вечір слухачі почують знаменитий «Прелюд памʼяті Шевченка» Якова Степового, а також оркестрову сюїту «Гуцульський Триптих» Мирослава Скорика з музики до кінофільму «Тіні забутих предків». 

Серед виконавців — Наталія Степаняк (сопрано), Володимир Щигіль (баритон), Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» та Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії під орудою диригента та генерального директора філармонії Володимира Сивохіпа.

Деталі події: https://soldout.ua/booking/1680-tobi-ukraino 

25 серпня, о 18:00 виконавці проєкту «Пісні мого дому» представлять саме ті композиції, які, через відстані й роки, стали для них життєдайним символом, родинним спомином, потужним батьківським оберегом. Протягом віків і зброєю, і оберегом українців завжди була пісня. Її неможливо убити, витерти з пам’яті, її слова й мелодія — неповторний код нації, незнищенний ні часом, ні обставинами, ні вогнем воєнних літ. Адже поки лунає наша пісня, звучить наше слово, буде незалежна Україна.

Своїми родинними піснями-оберегами зі слухачами ділитимуться Павло Табаков, Ірина Доля, Андрій Хавунка, Ольга Томків-Верхоляк, Петро Радейко, Наталія Грановська, Анастасія Хавунка, ТанцТеатр «Життя» та Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок». 

Деталі події: https://soldout.ua/booking/1682-pisni-domu 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ