Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ʺВіртуози Львоваʺ виступили на сцені Львівської філармонії

1/2
ʺВіртуози Львоваʺ виступили на сцені Львівської філармонії із святковим концертом. Про це повідомили 11 вересня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА.

10 вересня на сцені Концертного залу Людкевича Академічний камерний оркестр ʺВіртуози Львоваʺ виступив із святковим концертом. Музиканти виконали кращі композиції із свого репертуару, ті твори –улюбленці публіки, які впродовж 25-річної історії, неодноразово викликали бурхливі аплодисменти та виконувались на біс.

За ці чверть століття оркестр виступив у понад 1500 концертів в Україні, різних куточках Європи, Південній та Центральній Америці, випустив 25 компакт-дисків, взяв участь у величезній кількості проєктів, фестивалів, має величезний та багатогранний репертуар. 

Концертна програма концерту 10 вересня була сформована так, що кожен з музикантів оркестру мав можливість виступити солістом. Також окремі композиції виконувались із іменитими солістами – Оксаною Рапітою (фортепіано), Ігорем Мацелюхом (най) та Софією Соловій (сопрано).

Ще одну важливу сторінку концерту-марафону склали авторські твори та транскрипції оркестру, які були напрацьовані впродовж 25-ти років діяльності та виконувалися на різних концертних майданчиках у багатьох країнах світу. Окремі композиції, що звучали 10 вересня, також увійшли у компакт-диски, видані оркестром: ʺМузика для всіхʺ та ʺМузика Львоваʺ, які розійшлися великими тиражами у всьому світі.

Важливу сторінку події склали твори Маестро Скорика: справжньою окрасою концерту стала всесвітньо відома ʺМелодіяʺ, яка прозвучала у виконанні талановитої оперної співачки Софії Соловій та ʺВіртуозів Львоваʺ, а відома піаністка Оксана Рапіта, у репертуарі якої твори цього композитора займають вагоме місце, долучилась до виконання ще трьох фортепіанних творів Маестро (ʺПриємна прогулянкаʺ, ʺВ народному стиліʺ та ʺНав’язливий мотивʺ).

Оркестр вже активно готується до наступних проєктів. Зокрема, одним із найбільш вагомих стане видання книги про історію ʺВіртуозів Львоваʺ. Також в рамках багаторічної співпраці оркестру із маріупольським камерним оркестром ʺРенесансʺ буде втілений масштабний проєкт ʺУкраїнська музика від Сходу до Заходуʺ.

Відеозапис концерту доступний за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ