Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вітчизняний безпілотник обіцяють презентувати до кінця року

З початку повномасштабного вторгнення в Україні створили понад 70 проєктів безпілотних літальних апаратів власного виробництва на базі державних оборонних підприємств та приватних компаній.
Фото: Медіацентр Україна — Укрінформ

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив Олег Болдирєв, менеджер проєктів Державного концерну "Укроборонпром" (псевдо Мартин Брест). 

Зокрема, сам концерн "Укроборонпром" нині займається розробкою важкого ударного БПЛА, загальною вагою до 200 кг, здатного нести до 75 кг та летіти на відстань до 1200 км. Завдання створити безпілотник видав головнокомандувач Валерій Залужний. 

"Важка машина полетить нормально до кінця цього року, буде створено той зразок, який не соромно показувати людям.. Вона вже злетіла. Це важка машина, більше ніж 200 кг злітної ваги. Така розробка, яка відповідає задачам, які були поставлені Валерієм Федоровичем Залужним в кінці серпня. І до нового року ми презентуємо Збройним Силам, та Міноборони, як основному замовнику. І вже замовник буде ухвалювати рішення, чи піде ця машина в серію",  — додав спікер. 

Він додав, що вже проведені перші випробування такого БпЛА. Для України також є позитивним сигналом, що росія не змогла розробити власний безпілотник.

Утім, на думку Олега Болдирєва, застосування росією іранських безпілотників "Shahed 136" проти нашої країни має визначальний характер.

"Наприклад, частина "шахедів" летить для виявлення наших зон покриття ППО. Частина — летить різними маршрутами, щоб точно вирахувати, де наше ППО не дістає або дістає слабо. Зараз частина летить, щоб точно визначити де є західне ППО, передане на початку осені", — зазначив він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ