Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Військовим атлетам аплодує Львівщина

Перемогам військових спортсменів на VII Всесвітніх іграх серед військовослужбовців, які відбулись у Китаї, було приділено більше годин ефірного часу на найпопулярнішому у Львові радіо «Львівська Хвиля»,

Саме про армійців йшла мова у авторській програмі Влодка Лучишина «Момент істини».

Ці ігри були засновані військовими п’яти країн ще у 1948 році, – розповів учасник змагань, начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України полковник Руслан Сеник. – Станом на сьогодні, вони є фактично третіми за величиною та значимістю після Олімпійських ігор та Універсіади. Саме на них здобуває свою кваліфікації на участь в Олімпійських іграх велика кількість спортсменів.

Українські військові спортсмени змагаються в цих іграх починаючи з 1995 року. За цей період атлети у погонах завоювали 211 медалей, серед яких – 44 золотих, 84 срібних і 83 бронзових. Цього року в змаганнях брали участь понад 10 тисяч(!) військових спортсменів зі 110 країн світу, які змагались у 32 видах спорту. Україна цьогоріч представила 87 військових атлетів, які змагались у 12 видах спорту. І нашій державі є чим пишатись, бо, незважаючи ні на що, спортсмени Збройних Сил України посіли 7-ме місце в загальному заліку,  виборовши 33 медалі, з яких – 5 золотих, 13 срібних, 15 бронзових. Це безперечний особистий рекорд серед збірних України, які брали участь в цих змаганнях за всі попередні роки.

Львівщина була представлена командою лучників, – продовжив Руслан Сеник. –  Потрібно наголосити, що ця команда стала дебютантом з українського боку у цьому виді спорту, адже раніше наші військові лучники не брали участь у Всесвітніх іграх серед військовослужбовців. І ми показали дуже високі результати! Львівщина може пишатися своїми спортсменами! І я вірю, що незабаром їм аплодуватимуть на Олімпійських іграх!

Після повернення з Китаю, Львівські атлети продовжують свої тренування на базі літніх видів спорту Міністерства оборони України. І про це АрміяINFORM розповість найближчим часом.

P.S. Не обійшлось на цих змаганнях і без колізій. Так наші східні сусіди, воліючи отримати найбільшу кількість нагород та кваліфікувати на Олімпіаду своїх, часто дискваліфікованих за допінг атлетів, просто раптово призвали всіх їх в армію. Таким чином професійні спортсмени водночас стали військовослужбовцями Збройних Сил Росії. Звичайно, це своєрідне шахрайство, але країні-агресору не вперше «жонглювати» міжнародним законодавством та правилами, підминаючи їх під себе. Та спорт це найбільш чесний суддя, який завжди розставить все на свої місця.

ТАРАС ГРЕНЬ, АРМІЯІНФОРМ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ