Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Внаслідок стрілянини у церкві в Техасі загинули 26 людей

Щонайменше 26 людей загинули в результаті стрілянини, яку відкрив озброєний чоловік в одній з баптистських церков в американському штаті Техас, неподалік від міста Сан-Антоніо. Ще 20 людей отримали поранення. Про це повідомила служба BBC України.

За попередніми даними, нападник - молодий чоловік, одягнений у все чорне - в бронежилеті та зі штурмовою гвинтівкою. Вранці у неділю він зайшов до церкви в містечку Сазерленд-Спрінгс і відкрив стрілянину.

У цей час в церкві йшло недільне богослужіння. Як повідомляє поліція, серед загиблих - люди від 5 до 72 років.

Хоча офіційно ім'я нападника не повідомляється, багато американських ЗМІ пишуть, що напад скоїв 26-річний Девін Патрік Келлі, якого раніше з ганьбою звільнили з Військово-повітряних сил США.

Як повідомляють американські ЗМІ з посиланням на представника Пентагону Енн Стефанек, Келлі вступив на службу на військову авіабазу "Голломен" в штаті Нью-Мексико в 2010 році, проте у 2012 трибунал порушив проти нього справу за побиття дружини і дитини, а пізніше засудив до 12 місяців в'язниці. У 2014 році Келлі звільнили з армії.

Федеральне законодавство забороняє продаж зброї особам, яких з ганьбою звільнили з лав збройних сил, проте гвинтівку, як повідомляє СNN з посиланням на джерело в поліції, Келлі купив в Сан-Антоніо у 2016 році, вказавши невірну адресу і збрехавши, відповідаючи на запитання про наявність судимості.

Офіційного підтвердження особи нападника поки немає.

За словами комісара поліції округу Вілсон Альберта Геймза-молодшого, нападник покинув місце злочину на машині, а потім його знайшли мертвим.

За однією з перших версій, його застрелила поліція або він покінчив життя самогубством, проте пізніше поліція повідомила, що чоловіка застрелив один із озброєних громадян.

"Ми почули стрілянину з напівавтоматичної зброї. Ми були приблизно в 50 метрах від цієї церкви, - розповіла одна з очевидців події Керрі Матула. - У нас тут дуже маленька громада, усі намагаються зрозуміти, що відбувається".

За словами місцевих жителів, зазвичай на недільну службу в цю церкву приходить близько 50 парафіян, серед них були й діти.

Пастор церкви, де сталася стрілянина, Френк Помрой, розповів, що в результаті нападу загинула його 14-річна дочка Аннабель. Самого Френка з дружиною у цей час не було в місті.

Не менше 10 поранених, зокрема й дітей, відправили до найближчої лікарні Сан-Антоніо. Для евакуації поранених залучили кілька вертольотів.

"У нас як раз йшла служба, коли нам зателефонували друзі й повідомили, що в баптистській церкві Сазерленд-Спрінгс стріляють, - розповів пастор сусідньої церкви в Рівер-Оук. - Кілька людей просто з церкви негайно вирушило на місце події, ну а ми зайнялися тим, що нам і належить - стали молитися за людей, тому що краще у таких ситуаціях - не плутатися під ногами".

Сазерленд-Спрінгс - маленьке містечко, де живуть лише кількасот людей. Воно знаходиться в 50 км на південний схід від Сан-Антоніо.

На місці події працюють агенти ФБР, однак поки що мотиви нападника встановити не вдалося.

Президент США Дональд Трамп, який перебуває у турне країнами Азії, написав у Twitter: "Нехай Бог допоможе людям в Сазерленд-Спрінгс в Техасі. ФБР і правоохоронні органи працюють на місці події. Я стежу за ситуацією з Японії".

Напад в Техасі сталося всього через місяць після того, як зловмисник відкрив вогонь по відвідувачах концерту просто неба в Лас-Вегасі. Цей напад, в результаті якого загинуло 58 людей і сотні отримали поранення, став найкривавішим масовим злочином в недавній історії США.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ