Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибух у котельні «Львівської політехніки» визнали НС об’єктового рівня

Сьогодні, 9 січня, відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Богдана Матолича. Під час засідання розглядалося ситуація, яка сталася внаслідок вибуху на вул. Устияновича, 5, в котельні НУ «Львівська політехніка». Цю подію комісія вирішила визначити як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, що внаслідок події без тепла залишились 17 корпусів НУ «Львівська політехніка» та Будинок органної музики. Відтак зараз міські комунальні підприємства «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго» усіма силами долучились до спільної разом із власниками котельні (НУ «Львівська політехніка») роботи щодо відновлення її функціонування. Фахівці комунальних підприємств надають консультативну та практичну допомогу задля усунення аварії. Щодо опалення Будинку органної музики, то прийнято рішення підтримувати оптимальну температуру у приміщенні з допомогою обладнання МНС. 

Відтак, під час позачергового засідання вирішено, що будуть вжиті усі заходи, аби відновити опалення до 19 січня.

Львівська мерія висловлює подяку силам МНС за оперативні та злагоджені дії під час виникнення надзвичайної ситуації та швидке гасіння пожежі, що унеможливило збільшення збитків.

Нагадаємо, за інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 9 січня о 5.33 год. на вул. Устияновича, 5, в котельні НУ «Львівська політехніка» стався вибух, внаслідок чого оператор котельні 1949 року народження отримав тілесні ушкодження. За словами медиків, життю оператора загроз нема. У котельні пошкоджений дах, котел, автоматика котельні. Причини події поки з’ясовуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ