Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вибираємо модний жіночий піджак: актуальні тренди сезону весна-літо 2019

Піджак уже давно є не просто частиною ділового костюму, а повноцінним самостійним предметом жіночого гардеробу.

Піджак уже давно є не просто частиною ділового костюму, а повноцінним самостійним предметом жіночого гардеробу. Завдяки розмаїттю фасонів, кольорів і декору цей вид одягу буде доречним у будь- якому стилі – від еклектичного вуличного до класичного ділового. Так що, без піджака не обійтися жодній модниці. Але перед тим як поповнювати свій гардероб, не зайвим буде дізнатися, які моделі зараз у тренді, щоб не помилитися з вибором.

Більше фарб

У новому сезоні дизайнери роблять ставку на соковиті яскраві кольорі. Модні піджаки забарвлені у найрізноманітніші насичені відтінки: лаймовий, смарагдовий, фуксія, червоний, індиго, помаранчевий, м’ятний, бірюзовий. Таке вбрання ідеально впишеться у святковий вечірній аутфіт. 

Універсальна клітка

Клітка є головним принтом 2019 р., тому вона закономірно активно присутня в колекціях жіночих піджаків. Принт представлений у різних варіаціях, але найбільш популярними є чотири рішення: крупний тартан, «гусяча лапка», гленчек і віші. Переважають глибокі, але не дуже яскраві кольори: шоколадний, маренго, теракотовий, ліловий, чорничний, вишневий.

З чоловічого плеча

Оверсайз-піджак – гучний тренд останніх сезонів, який не втрачає своїх позицій і в 2019 р. Такі моделі мають вільний фасон, довгі рукава і трохи спущені плечі. Найчастіше вони двобортні й декоровані великими ґудзиками. Дизайнери вдало обіграють фактури, кольори і декор, тому оверсайз-піджаки, незважаючи на свої розміри, виглядають елегантно і стильно. Переконайтеся в цьому, оцінивши каталог товарів COS в інтернет-магазині Kasta, – бренд пропонує напрочуд витончені піджаки вільного крою.

У стилі Шанель

Для шанувальниць вишуканих романтичних аутфітів дизайнери пропонують піджаки у стилі Коко Шанель – укорочені моделі с приталеним силуетом. Їхні головні особливості – відсутність коміра і круглий виріз, оздоблений тасьмою. Такі піджаки виконані здебільшого у пастельних ніжних відтінках: рожевий, кремовий, перламутровий, бежевий. Вони можуть декоруватися вишивкою, стразами, аплікаціями чи пайєтками.

З нотками благородства

Якщо вам до вподоби аристократичний стиль, у сезоні весна-літо 2019 р. ви точно зможете себе потішити новим вбранням, адже в моді піджаки з благородних тканин. Оксамит, гобелен, вельвет, шовк, шифон – усі ці вишукані матеріали на піку популярності. Дизайнери часто доповнюють їх мереживом, щоб надати вбранням ще більш розкішного вигляду. В колекціях превалюють піджаки насичених відтінків: винного, гранатового, синього, бордового, помаранчево-коричневого, лілового, лавандового. 

Накладні кишені

Надихнувшись стилем 1990-х, дизайнери повернули на подіуми жіночі піджаки з накладними кишенями, кількість яких може варіюватися від одного до чотирьох. Знаковий тренд сезону – моделі з об’ємними кишенями з клапанами. Дещо лаконічніші варіанти – піджаки з кишенями з відворотами чи на тонкій блискавці. Форма кишень може бути різноманітною – прямокутною, овальною, з загостреними чи закругленими кутиками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ