Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Види сережок: як підібрати сережки в залежності від типу обличчя?

Сережки — одна з найпопулярніших ювелірних прикрас у жінок, яка відіграє важливу роль у створенні повного й завершеного повсякденного чи вечірнього образу. Їх обирають не тільки відповідно до власних уподобань і стилю одягу, але й враховують тип обличчя й навіть колір очей.

614b1f78eb059.jpg

Які основні види сережок розрізняють?

Зазвичай сережки класифікують відповідно до застосованої конструкції й геометричної форми аксесуару:

  • Пусети;

  • Підвіски;

  • Трансформери (джекети);

  • Кафи;

  • Конго (хупи).

Окремо варто виділити асиметричні моделі сережок. Вони можуть поєднуватися в одну композицію або ж містити в одній прикрасі пусети й підвіску.

Сережки-пусети

Пусети (цвяшки) справедливо вважають одним із найбільш універсальних різновидів жіночих сережок. Їх обирають маленьких дітям як їх перші кульчики, а жінки доповнюють крихітними “цвяшками” свої стримані ділові образи. Зазвичай пусети являють собою прикрасу традиційної геометричної форми, яку може бути додатково інкрустовано крихітними декоративними каменями.

Сережки-підвіски

Вишукані й стильні підвіски, які грайливо спадають додолу, дозволяють видовжити обличчя й створити неперевершений стильний святковий образ. Підвіски, як правило, містять нерухому верхню частину, а декоративний елемент, який знаходиться внизу, гойдається в такт з рухами власниці сережок.

Трансформери (джекети)

Джекети включають пусети й додаткову декоративну частину внизу, яка одягається за вухо. Такі аксесуари можна використовувати як у повсякденних, так і у святкових образах. До прикладу, в офіс можна одягнути лише верхню стриману частину, а ввечері доповнити прикрасу інкрустованою нижньою частиною.

Сережки-кафи

Кафи охоплюють більшу частину вуха (від мочки до хрящів). Їх можна сміливо комбінувати з класичними аксесуарами, тому досить часто дівчата одягають кафи у вигляді кільця виключно на хрящик.

Конго (хупи)

Сережки-хупи — одвічна класика, яка ніколи не виходить з моди. Єдине, що поєднує всі ці аксесуари в одну категорію, кругла геометрична форма. Конго розрізняють у залежності від розмірів, використаних матеріалів і стилістики конкретної ювелірної прикраси.

Як обрати сережки в залежності від типу обличчя?

Виокремлюють 5 основних типів обличчя. Враховуючи особливості кожного з них, можна підібрати вдалі сережки:

  • Круглий тип

Дівчатам з активною виличною зоною радимо обирати довгі сережки-підвіси. Не рекомендується вибирати маленькі цвяшки, масивні конго й моделі з об’ємною інкрустацією.

  • Квадратний тип 

Лице в такому випадку характеризується важким підборіддям і низьким лобом. Ідеальним варіантом стануть сережки-хупи, а також моделі з декоративним камінням круглої форми. При цьому варто уникати прикрас з гострими кутами квадратної форми.

  • Овальний тип

Овальний тип лиця вважається найбільш пропорційним, тому тут можна сміливо експериментувати: крихітні цвяшки, кафи, моделі з великим каменями.

  • Витягнутий тип

Збалансувати такий тип лиця допоможуть сережки-цвяшки, а також підвіски середньої довжини з рослинними елементами в дизайні.

  • Трикутний тип

Сережки повинні візуально звузити лоб і розширити лінію підборіддя. Тому найкраще підійдуть моделі з трикутними декоративними вставками або великі сережки-конго.

Отже, враховуючи особливості кожного типу обличчя й основні параметри сережок, можна підібрати стильний і яскравий аксесуар!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ