Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Виготовляли та продавали фальшиві ліки: СБУ затримала зловмисників

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/4
Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України блокували діяльність групи осіб, які причетні до підпільного виготовлення та реалізації у різних регіонах країни фальсифікованих медичних препаратів, - інформує прес-центр СБУ.

За даними досудового слідства, протиправну схему налагодили кілька мешканців Харкова, а також один із приватних столичних дистриб`юторів лікарських засобів.

Встановлено, що з 2016 року ділки організували кустарне виробництво препаратів, які застосовують для лікування пацієнтів із захворюваннями ендокринної системи, а також знеболювальних засобів. Цех, де відбувалося виготовлення підробки із сировини сумнівного походження, вони облаштували в орендованому приміщенні у промисловій зоні Харкова. Збували фальсифікат під виглядом продукції відомих вітчизняних виробників фармпрепаратів через інтернет ресурси та аптечні мережі.

За попередніми підрахунками щорічно ділки реалізовували підробки у середньому на 15 мільйонів гривень.

Трьох фігурантів справи, у тому числі й представника фірми-дистриб`ютора правоохоронці затримали в Києві та Харкові.

Під час слідчих дій за адресами проживання учасників групи, а також за місцем виробництва фальсифікату правоохоронці вилучили сировину, контрафактну продукцію, обладнання, документи та носії інформації, що містять дані про оборудки зловмисників.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, затриманим оголошено про підозри. Наразі вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, задіяних у протиправній діяльності та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Заходи із викриття проводилися спільно з Київською місцевою прокуратурою № 7.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, колишнього працівника МВС України викрили на співпраці з ФСБ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ