Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Викладачі кафедри фізичного виховання ЛНУ – чемпіони з веслування на драгонботах

Викладачі кафедри фізичного виховання ЛНУ – чемпіони з веслування на драгонботах. Про це повідомили в пресцентрі ЛНУ.
Фото: ЛНУ

Викладачі кафедри фізичного виховання і спорту Львівського національного університету імені Івана Франка Араз Туваков, Любов Бенцак, Лариса Горлова та Віра Мудра взяли участь у масштабному Чемпіонаті України з веслування 2023, який нещодавно відбувся у Житомирcькому гідропарку.

У змаганнях взяли участь понад пів тисячі веслувальників із десяти регіонів України, зокрема, із Полтавщини, Волині, Києва, Львова, Житомира, Дніпра, Вінниці та Хмельницького. Упродовж чотирьох днів спортсмени змагались на спеціальних човнах «Дракон» або «Dragonboat» і долали дистанції на 200 м, 500 м та 2 км. Тож, за результатами Чемпіонату серед молоді 19+ , дві золоті та одну срібну медалі в складі команди «Отаман» у вільному класі на дистанції  200 м, 500 м та 2000 м здобув доцент кафедри фізичного виховання та спорту факультету педагогічної освіти Араз Туваков.

Срібло та бронзу в жіночому класі на дистанції 200 м та 2000 м вибороли старші викладачі кафедри фізичного виховання та спорту факультету педагогічної освіти Любов Бенцак, Лариса Горлова та технік НСК Віра Мудра.

«Вперше в Україні відбувся такий великий чемпіонат, у якому одночасно взяли участь учасники різних вікових груп. Цікаво, що спортсмени наших команд-суперників за віком були 19+ . Натомість, наша команда, у якій учасники ‒ 40+, фінішувала другою. Ми дуже задоволені результатами. Це була розминка перед наступними змаганнями, які відбудуться уже на початку вересня в Італії, у місті Равенна. Там ми теж налаштовані перемагати», ‒ поділилася враженнями від участі у Чемпіонаті України із веслування Віра Мудра.

«На Чемпіонаті України ми мали можливість позмагатися разом із молодими спортсменами із різних куточків України. У нашому віці потрібно насолоджуватись можливістю брати участь у змаганнях такого масштабу, адже це, передовсім, корисно для здоров’я. Ми дякуємо Збройним силам України за кожен день життя і найбільше мріємо про якнайшвидше закінчення війни в Україні. Ми завжди готові тримати свій спортивний фронт і перемагати ‒ не лише у веслуванні, а й інших видах спорту!», ‒  переконаний Араз Миколайович.

Тож щиро вітаємо наших викладачів-спортсменів і бажаємо їм наснаги, сили та якомога більше спортивних перемог!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ