Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вирок суду: колаборант Сальдо отримав 15 років тюрми

Строк початку відбування покарання Сальдо рахуватиметься з моменту приведення даного вироку до виконання

Фото: Depositphotos

Малиновський районний суд Одеси визнав херсонського колаборанта Володимира Сальдо винним у державній зраді та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний вирок суд оголосив сьогодні, 8 листопада, повідомляє Укрінформу.

Судовий розгляд під головуванням судді Сергія Черевка здійснювався за процедурою In absentia (за відсутністю обвинувачуваного).

Сальдо признали винним у скоєні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1, ч.1 ст.436-2 ККУ (держзрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, визнання правомірною та виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Його засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також Сальдо заборонено протягом 15 років обіймати посади з виконанням адміністративних та розпорядчих функцій в органах влади.

Строк початку відбування покарання Сальдо рахуватиметься з моменту приведення даного вироку до виконання.

Довічне ув’язнення колаборанту не призначили через його вік – Сальдо виповнилося 67 років.

«Суд виходив з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливо для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, — це 15 років позбавлення волі», - пояснив заступник голови суду Олексій Старіков.

Як повідомлялося, з початком повномасштабного вторгнення колишній мер Херсона Володимир Сальдо став на бік окупантів та очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Нині він виконує обов’язки "губернатора" Херсонської області (під російською окупацією).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ