Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала нового голову

Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обрали новим головою Комісії Андрія Пасічника.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні ВККС.

Свою кандидатуру на посаду голови ВККС висунув член Комісії Андрій Пасічник, також була висунута кандидатура Віталія Гацелюка на цю посаду.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України, у пленарному складі розглянувши питання про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, вирішила: обрати на посаду голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України члена Комісії Пасічника Андрія Володимировича строком на один рік», - сказала головуюча на засіданні член ВККС Галина Шевчук, оголошуючи рішення членів ВККС.

За підрахунками лічильної комісії, кандидатуру Гацелюка підтримали 6 членів ВККС, Пасічника — 9.

Після обрання новим головою ВККС Андрія Пасічника заступник голови Комісії Руслан Сидорович звернувся до членів ВККС із заявою.

«Відповідно до вимог закону, якщо головою Комісії обрано члена комісії, який не є суддею, заступником голови Комісії може бути лише суддя. У зв’язку з тим, що за результатами голосування, яке щойно було оголошено лічильною комісією, було обрано не суддю — нашого колегу, я прошу розглянути мою заяву про звільнення з адміністративної посади заступника голови Комісії, і, відповідно, як вимагає закон і регламент, перейти до обрання заступника голови Комісії», - сказав Сидорович.

Після обговорення питання в закритому режимі головуюча на засіданні член ВККС Галина Шевчук оголосила ухвалене рішення членів ВККС.

«Розглянувши заяву Сидоровича Руслана Михайловича Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила: заяву Сидоровича Руслана Михайловича про припинення повноважень заступника голови Комісії задовольнити, припинити повноваження заступника голови комісії Сидоровича Руслана Михайловича», - оголосила Шевчук.

За інформацією ВККС, Андрій Пасічник був призначений на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 1 червня 2023 року.

Кандидат юридичних наук, має вчене звання доцента. Є адвокатом та до 2020 року практикував у сферах корпоративного, цивільного та адміністративного права. Вивчав менеджмент у Києво-Могилянській бізнес-школі.

У 2020–2023 роках очолював Управління повних перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції. Має досвід у сфері запобігання та боротьби з корупцією, запровадження цифрових інструментів у практики державного органу, управління проєктами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ