Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Вишукані фрески й система опалення - розкопали залишки давньоримського готелю
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Вишукані фрески й система опалення - розкопали залишки давньоримського готелю

Археологи виявили залишки розкішного давньоримського готелю в історичному центрі Верони. Будівля вщент згоріла орієнтовно 1,7 тис. років тому.
Вишуканий готель із системою опалення згорів у кінці III чи на початку IV ст. Автор: Verona Archeological

Перші розкопки неподалік того місця проводили ще 2005 року, під час реконструкції занедбаного кінотеатру Astra. Тоді знайшли фундаменти часів Римської імперії, але законсервували їх і припинили роботи. Повторні розкопки провели цьогоріч у березні, інформує gazeta.ua з посиланням The History Blog.

Дослідники розкопали залишки гіпокаустичних систем як для підлоги, так і для внутрішнього опалення стін. Підлогу приміщень прикрашали мозаїки й інкрустації, а одна з кімнат зберегла на стінах яскраві фрески. Також удалося зібрати дерев'яні залишки згорілих меблів і стелі, яка завалилася через пожежу.

Археологи розповідають, що будівля була великою й водночас не відповідала архітектурним стандартам типових будинків того часу. Брак внутрішнього дворику, наявність великої кількості спальних приміщень із розкішним декором і всіма вигодами навели їх на думку, що будівля була готелем для заможних містян.

Імовірно, готель згорів у часи великих потрясінь, що сколихнули місто. 283 року імператор Марк Аврелій Карин переміг тут суперника Сабіна Юліана. А 312-го імператор Костянтин Великий обложив місто й убив Руриція Помпеяна - головного командира військ суперника, узурпатора Максенція. Після Веронської битви Костянтин рушив на Рим, не зустрівши опору. І в битві біля Мульвійського мосту переміг Максенція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ