Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Виявляється, люди дають хабарі, щоб потрапити до України: факти

Хабаромісткі історії на кордоні – завжди закінчуються кримінальними справами. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото ДПСУ

Упродовж тижня на Чернігівщині та в «Борисполі» громадяни намагалися купити пропуски для своїх автівок та просто купити в’їзд в нашу країну.

Зокрема впродовж цього тижня в пункті пропуску, що на Чернігівщині, зафіксовано дві однотипні спроби підплатити прикордонникам.

Двоє наших співвітчизників, водії автівок литовської реєстрації, з різницею в дві доби в’їжджали в Україну через пункт пропуску «Нові Яриловичі».

Обидвоє разом із паспортами для «перевірки» надали прикордонникам по 40 євро та 50 доларів США відповідно. Пропонування хабарів були спрямовані на «вирішення» питань щодо безперешкодного ввезення в Україну  автомобілів литовської реєстрації.

Факти намагання підкупити охоронців кордону зафіксовано співробітниками УВВБ «Північ». До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369 ККУ.

Крім цього, 7 лютого, в пункті пропуску «Бориспіль» громадянин Індії спробував купити право в’їзду в Україну.

30-річний іноземець не зміг підтвердити мети свого візиту і коли зрозумів, що його подорож завершилась – вдався до правопорушення. У 500 доларів США «винахідник» оцінив свій пропуск.

Наразі громадянина затримано спільною міжвідомчою групою з прикордонників, офіцерів УВВБ «Центр» та слідчих поліції.

Держприкордонслужба закликає усіх громадян, які прямують через державний кордон, не намагатись вплинути на винесення правового рішення у будь-який спосіб. Дотримуйтесь законодавства України та приємних Вам подорожей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ