Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як правильно зберігати парфуми?

Все більше споживачів прагнуть максимальної індивідуальності, то ж використання нішевої парфумерії - то один з актуальних трендів сьогодення.

Щодня в світі з’являються крафтові виробники, які пропонують споживачам нові оригінальні аромати. Такі виробники приділяють особливу увагу флаконам, щоб аромат парфумів і бренд компанії відгукувались у дизайні, і звісно, замовляють флакони для парфумів оптом, тож вони максимально унікальні для кожного продукту.

Кожен виробник або продавець парфумерії знає, що привабливий флакон то лише половина справи. Враження клієнта від аромату залежить від багатьох факторів:

  • Гармонійність підбору нот композиції;
  • Якість використаних інгредієнтів;
  • Оригінальний дизайн пакування.

Проте, щоб тривалий час насолоджуватися улюбленим ароматом не достатньо придбати якісні парфуми, необхідно, щоб вони ще й правильно зберігалися протягом використання.

Як рекомендовано зберігати парфуми?

Уникайте прямого сонячного світла:

Ультрафіолет руйнує ароматичні компоненти. Він може змінити хімічний склад парфумів і суттєво погіршити їх якість.

Зазвичай улюбленим місцем зберігання парфумів є туалетний столик, бо ж, по-перше це зручно – завершити нанесення макіяжу краплиною парфумів, а по-друге – гарний флакон стає справжньою окрасою інтер’єру. Проте ми радимо не жертвувати властивостями парфумів заради краси і зберігати їх у темному місці, наприклад, у шафі або ящику столика.

Уникайте перепадів температури і вологості:

Другим улюбленим, і водночас неправильним, місцем для зберігання парфумів є ванна кімната. Під впливом високої температури та вологості змінюється хімічний склад парфумів, втрачається їх стійкість та погіршується аромат. Тому якщо хочете, щоб парфуми довго радували, зберігайте їх в прохолодному і сухому місці.

Уникайте контакту з повітрям:

Щільно закривайте кришку флакона після використання, адже контакт з повітрям може прискорити окислення аромату.

Уникайте місць з різкими, інтенсивними запахами:

Парфуми можуть поглинати запах з навколишнього середовища, тому краще уникати зберігання поруч з місцями, де є інтенсивні аромати. То ж поганою ідеєю буде зберігання парфумів біля кухні, ванної або в бардачку автомобіля.

Як довго зберігаються парфуми?

Зазвичай термін придатності, який зазначений на упаковці складає від 3 до 5 років, але це не означає, що після закінчення цього терміну аромат зіпсується.

Тривалість зберігання парфумів може значно варіюватися залежно від кількох факторів, таких як якість інгредієнтів, умови зберігання та тип аромату. То ж якщо клієнт дотримується рекомендацій, які ми надали вище – парфуми можуть зберегти свої властивості набагато довше.

Як перевірити термін придатності парфумів?

Зазвичай виробники позначають дату придатності як "EXP" (від англійського "expiration date") або "Best Before" (найкраще до).

Деякі виробники вказують код партії, яка дозволяє визначити дату виробництва або термін придатності. Інформація про те, як розшифрувати такий код, зазвичай доступна на сайті компанії.

Як зрозуміти, що парфуми зіпсувались?

Якщо парфум зберігався правильно, проте ви все ще не впевнені щодо терміну придатності, спробуйте побачити чи є зміни у його консистенції та/або ароматі. Якщо випав осад або зовнішній вигляд чи аромат змінилися якимось іншим чином, це може свідчити про те, що парфум вже не придатний для використання.

Тож зберігайте парфуми правильно і вони довго радуватимуть вас улюбленим ароматом!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ