Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Як слідчі ДБР кваліфікували дії держінспекторки Львівської митниці?

Недоотримання митних платежів через зловживання владою – ДБР повідомило про підозру держінспекторці Львівської митниці

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру старшій державній інспекторці митного поста «Краковець» Львівської митниці ДФС. Посадова особа підозрюється у несанкціонованій зміні інформації в автоматизованій системі митниці та у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що інспекторка внесла та зберегла в автоматизованій системі митниці недостовірну інформацію про митний режим транспортного засобу «Ford Escort», який в цей день не перетинав кордон, не перебував в зоні митного контролю і не проходив митне оформлення.

Унаслідок зловживання службовим становищем посадовою особою держбюджет недоотримав майже 160 тисяч гривень митних платежів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області.

У разі доведення вини, посадовій особі загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що сьогодні Гал-інфо розповідало про те, що чому у Львові закрили всі невеличкі будівельні магазини?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ