Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як сушити волосся після фарбування?

Як сушити волосся після фарбування? Корисні поради для збереження кольору

Після фарбування волосся потребує не лише компліментів і вашого захоплення, а й правильного догляду. Так воно зможе відновитися після пошкодження, стане знову міцним і збереже яскравий відтінок. У цій статті ми розповімо, як потрібно сушити та вкладати волосся, щоб воно залишалося красивим надовго.

NISDOCZE7o4d6HZ20gFvHUsOElNj-7dTTsCmF9H_b3dN8u4T6NXCErd7v9U3TPz1bxnBWyD0aCqJlRz6sUzMJgtOit9qXFR1-y_Jvp8gjIX2nN0GoZ2qmb5GixfOOqnoQiBb3XUSMooiFqbwmQ

Надійний захист

Під час фарбування структура та кутикула волосся дещо пошкоджуються, тому воно стає вразливим до зовнішніх чинників. Крім цього, пігменти фарби можуть втратити свої властивості через вплив тепла та ультрафіолету. Тож, щоб вберегти волосся від тьмяності та сухості, необхідно забезпечити штучний захист за допомогою незмивного засобу.

Найзручнішим варіантом є формат спрею-кондиціонера, до прикладу Joanna Color Care або LOreal Professionnel Serie Expert Vitamino Color A-OX. Якщо волосся сухе, ламке та пошкоджене, краще надати перевагу більш насиченій сироватці, як-от Inebrya Pro-Color Color Perfect Serum.

Лагідний режим

Варто розуміти, що навіть найефективніший термозахисний засіб не захистить від нещадно високої температури фена. Тому, щоб волосся залишалось яскравим і здоровим, необхідно правильно налаштувати пристрій.

Найкраще із завданням впораються професійні фени з потужністю від 2000 Вт, але підійде також побутовий гаджет. Потрібно обрати режим з максимальною швидкістю потоку повітря та мінімальною температурою, це може бути навіть режим холодного обдуву. Так процес укладання волосся буде дещо довшим, але точно безпечнішим.

Якщо можливо, бажано також увімкнути функцію іонізації. Завдяки їй волосся стане гладким і слухняним, а у вас не буде спокуси скористатися вирівнювачем.

58GXjbAj4bzOKUJ6yTv8do1UI3yviofWo6NeBQ9gww_CFNlW27fXPth4bQxF3FFnGJa3SHvOM3PsuYqvOuZztAkcTLAtij7tIUUFPW3muEKS6HLRBiifMf1Tj-yk0WvVjN6CqeQR7G-xnyjODg

Правильні звички

Чимало залежить також від ваших рухів і звичок, тому ось поради для делікатного догляду.

  • Не ходіть довго з мокрим волоссям і рушником на голові — після фарбування воно дуже вразливе до механічного впливу та може стати ламким.
  • Не тріть рушником корені — так ви лише пошкодите й обламаєте волосинки. Краще ніжно промокнути гладким рушником з мікрофібри чи шовку.
  • Не сушіть волосся під прямим сонцем — випромінювання ультрафіолету миттєво знебарвить пігменти, а саме волосся стане сухим і жорстким.

Крім правильного сушіння, обов’язково забезпечте фарбованому волоссю делікатне очищення, інтенсивне живлення та зволоження. У разі комплексного догляду воно буде тішити блиском, м’якістю і стійким яскравим кольором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ