Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Які шанси "Львова" уникнути вильоту до Першої ліги?

Футбольний клуб "Львів" виявився в списку головних претендентів на пониження в класі за підсумками поточного розіграшу Прем'єр-ліги.
Фото: інформаційна служба ПФК «Львів»

Які шанси команди уникнути вильоту, читайте в нашому матеріалі від аналітиків https://1football.info/.

Дві поразки поспіль і відставка Шумського

Другу частину сезону в УПЛ ФК «Львів» почав з переможного матчу в гостях проти «Миная». У тій грі ще команда Віталія Шумського зіграла у властивій собі манері, зробивши ставку на надійну оборону і реалізацію нечисленних моментів біля воріт суперника.

Продовжити успіх львівський колектив мав намір у зустрічі проти «Колоса», але колектив із Ковалівки набагато продуктивніше зіграв в атаці, оформивши гостьову перемогу. Продовжилися невдачі «Львова» в матчі минулого туру з «Динамо».

Лідер турнірної таблиці УПЛ швидко відкрив рахунок завдяки голу Артема Бесєдіна, а до перерви реалізований пенальті Віктором Циганкова зміцнив перевагу підопічних Мірчі Луческу. У другому таймі гра на стадіоні «Арена Львів» вийшла відкритою, але гості довели поєдинок до логічної перемоги (4:1).

Ці невдачі відкинули ФК «Львів» на останнє місце в турнірній таблиці. Статус гіршої команди УПЛ «леви» зараз розділяють з «Інгульцем», у якого кращі додаткові показники. Реакція керівництв не забарилася — Віталія Шумського було відправлено у відставку.

Що потрібно виправити?

Щоб уникнути вильоту в Першу лігу, львівській команді уже з новим керманичем потрібно починати стабільно набирати очки, в тому числі в протистояннях з прямими конкурентами. Для цього необхідно налагодити гру в атаці.

На даний момент «Львів» приміряє на себе статус найгіршого клубу УПЛ за кількістю забитих голів. У п'ятнадцяти зіграних матчах чемпіонату команда організувала тільки 11 забитих м'ячів, пропустивши при цьому 33 голи.

Примітно, що в минулому сезоні УПЛ ФК «Львів» також входив до списку найбільш непродуктивних команд ліги. Забивши 25 голів в 32 турах, за цим показником команда обійшла тільки «Карпати» (19 м'ячів) і «Ворсклу» (23 голи).

Складнощі календаря

У найближчих турах ФК «Львів» зіграє з двома лідерами чемпіонату України. 7 березня команда відправитися в Запоріжжі, де їй протистоятиме «Зоря». 20 числа на команду чекає домашній поєдинок проти «Шахтаря», а між цими матчами відбудеться львівське дербі проти «Руху».

Вирішальні матчі ФК «Львів» проведе на фініші календаря. 8 травня запланований гостьовий матч проти прямого конкурента в особі «Інгульця», а в заключному турі «леви» прийматимуть вдома донецький «Олімпік».

Оцінки експертів

Згідно регламенту УПЛ за підсумками цього сезону в Першу лігу вилітає команда, що посіла останнє місце в турнірній таблиці. Згідно з оцінками експертів, основна боротьба за виживання розгорнеться між «Львовом», «Інгульцем», «Минаєм» і «Рухом».

Шанси команди зберегти прописку в Прем'єр-лігу експерти оцінюють приблизно однаково. При такій розстановці сил визначальну роль зіграють очні зустрічі команд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ