Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Якою буде зустріч віртуозів Сходу та Заходу у Львівській філармонії?

22 березня у Львівській філармонії відзначили 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. А за кілька днів після того з Країни сонця, що сходить до Львова приїхали молоді солісти, щоб взяти участь у концерті «Віртуози Японії».

У неділю, 2 квітня, 18:00, вони виступлять спільно з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» під диригуванням Шунго Моріями. Якою буде зустріч віртуозів Сходу та Заходу? Про унікальні деталі цієї програми розповів художній керівник та засновник оркестру «Віртуози Львова», народний артист України Сергій Бурко.

За словами Сергія Бурка, маестро Шунго Моріяма не вперше привозить до України молодих музикантів, які хочуть виступити з професійним оркестром. Щоразу це інші солісти, які відкривають для себе європейську музику в європейському оточенні. Програма 2 квітня наповнена унікальними деталями. Зокрема, вперше японський маестро диригуватиме твір «львівського Моцарта», сина Вольфганга Амадея. «Шунго Моріяма стоятиме за пультом під час виконання Увертюри-симфонії Франца Квасера Моцарта, - розповів Сергій Бурко. - Я запропонував йому цю ідею і він з інтересом погодився. З цього твору і розпочнеться концерт.У такий спосіб ми популяризуємо Львів як місто з європейськими персоналіями, які проживали та творили тут. Адже син Моцарта має світове ім’я», - зазначив художній керівник оркестру «Віртуози Львова».

За словами Сергія Бурка, програма вечора дуже різноманітна. «Вона містить твори, які доволі рідко виконують – зокрема, Концерт для альт-саксофону і оркестру Олександра Глазунова. А його, до слова, грають всі саксофоністи, які хочуть здобути та утвердити світовий стандарт професіоналізму. Також японські гості виконуватимуть Концерт для фортепіано №3 Людвіга ван Бетховена. Він дуже цікавий та глибокий, завжди приваблює шанувальників творчості цього композитора. І не варто забувати проКонцертінодля кларнету Карла Марії фон Вебера. Це буде різноманітна програма для шанувальників класики. Неповторну атмосферу творитимуть європейська музика, японський диригент і віртуозні запрошені солісти», - розповів Сергій Бурко.

Керівник «Віртуозів Львова» зазначив: «Японські музиканти знаходять тут вдале підґрунтя для реалізації своїх творчих планів. Вони приїздять до Львова, де є хороші колективи та хороші традиції. Попри те, що їм треба здолати довгу дорогу, щоб виступити тут». 2 квітня гості виконуватимуть європейську класику, а автентичну японську музику представили 22 березня на концерті до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Музика «львівського Моцарта» теж розширяє свою географію. Твори Франца Ксавера, його видатного батька та діда львівські музиканти презентували 27 березня у Національній філармонії України. Саме там столичні прихильники класики мали змогу познайомитися з творчістю «Трьох Моцартів» у виконанні львівських «Віртуозів…» та маріупольського «Ренесансу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ