Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Японія в рамках допомоги передасть Україні системи виявлення дронів

Прем'єр-міністр Кішіда Фуміо заявив, що Японія передасть Україні систему виявлення бзепілотників у рамках допомоги країні на тлі російської агресії.
Фото з відкритих джерел

Як повідомляє nipponКішіда заявив про передачу системи під час виступу на саміті НАТО.

Як відомо, у березні Кішіда відвідав Україну та повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що Японія виділить 30 мільйонів доларів допомоги на нелетальне оборонне обладнання через трастовий фонд НАТО.

Саме цей фонд буде використовуватися для передачі системи виявлення дронів.

У промові Кішіда зазначив, що міжнародна спільнота перебуває на історичному повороті. Посилаючись на угоду Групи семи на травневому саміті в Японії щодо рішучої протидії будь-яким одностороннім спробам змінити статус-кво силою, він пообіцяв, що Японія й надалі посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

Японський лідер також зазначив, що безпека Європи та Індо-Тихоокеанського регіону - нероздільні. Він висловив свою рішучість працювати над зміцненням зв’язків між НАТО та його чотирма партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ