Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ярослава Магучіх почала сезон перемогою на «Діамантовій лізі»

2 червня в Стокгольмі відбувся останній перед чемпіонатом Європи етап «Діамантової ліги». Саме турніром у Стокгольмі Ярослава Магучіх відкрила літній олімпійський сезон-2024. Подолавши 1.97 м з третьої спроби й 2.00 з другої, вона стала переможницею змагань зі стрибків у висоту. Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.
Getty Images/Maja Hitij

Магучіх виконала дві спроби на 2.03, але планка не встояла. Від третьої – спортсменка відмовилася.

«Це були мої перші змагання у такому важливому році. Сезон я відкрила стрибком на два метри, що не ідеально, проте добре для початку, – говорить Ярослава Магучіх в інтерв’ю організаторам. – Це був мій перший старт, де я спробувала новий розбіг. Звісно, я тренувала його й раніше, але потрібно більше практики й, упевнена, на чемпіонаті Європи все буде краще.

У першій спробі на 2.03 плече було занизько, а от друга була вже досить хорошою. Але я почала відчувати невеличкий біль, тож вирішила зупинитися, щоб залишатися здоровою у Римі.

Наступний старт у мене саме там, і я захищатиму титул чемпіонки Європи та прагнутиму показати кращі результати. Вірю, що буду готова стрибнути вище, ніж на два метри, адже я дійсно добре готова й у хорошій формі. Але яка висота є метою, нехай залишиться моєю таємницею».

Українка Ірина Геращенко, німкеня Імке Оннен і австралійка Нікола Оліслагерс завершили змагання з результатом 1.94 м. Проте за спробами Оннен стала другою, Геращенко замкнула першу трійку, а Оліслагерс була четвертою. Зазначимо, що австралійка вирішила пропустити 1.97, а два їй не підкорилися. Юлія Левченко дев’ята (1.82 м).

Анна Рижикова фінішувала п’ятою з бігу на 400 метрів з бар’єрами (55.64 с). Перемогла Фемке Бол з Нідерландів (53.07 с).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ