Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ярослава Магучіх встановила новий рекорд зі стрибків у висоту

Українка Ярослава Магучіх – нова рекордсменка світу зі стрибків у висоту! На етапі “Діамантової ліги” в Парижі вона стрибнула на 2.10 м. Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.
Фото: НОК України та олімпійська команда

Попередній світовий рекорд (2.09 м) належав болгарці Стефці Костадіновій і тримався з 1987 року. Саме вона нагороджувала Ярославу золотом на чемпіонаті Європи в Римі, й уже на наступному старті Магучіх досягла того, що від неї (та й вона сама) так чекали.

Спроби на висоті світового рекорду Магучіх робила ще на етапі “Діамантової ліги” в Брюсселі в 2022 році. Вже тоді спеціалісти відзначали, що вони були чи не найкращими з усіх, які ті колись бачили за ці більше, ніж 30 років. І в Парижі, столиці майбутніх Олімпійських ігор, Ярослава Магучіх з першої спроби подолала омріяні 2.10!

“Це був неймовірний стрибок, і мені вдалося це зробити вже в першій спробі. При тому, що 2.07 я подолала лише з другої. І це вже був мій особистий рекорд, – говорить в коментарі організаторам Ярослава Магучіх. – Моя тренерка, Тетяна Степанова, запитала, чи буду стрибати далі, чи краще зупинитися, адже попереду Оліміпйські ігри й вони набагато важливіші, але я відчувала, що можу побити світовий рекорд, і тому вирішила все ж спробувати. І так, я зробила це з першої спроби!

Ми з тренеркою дуже тяжко працювали задля досягнення цієї мети. Також довелося відновлюватися після невеличкого пошкодження перед чемпіонатом Європи. Зараз я здорова й готова до боротьби. Я чекаю на Олімпійські ігри. Впевнена, це будуть неймовірні змагання й навіть зі ще кращою атмосферою. Але це буде дуже нелегко! Це головний турнір, і на ньому потрібно бути максимально сильною психологічно”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ